Lagerrensning

Vår mest generösa kampanj någonsin!

Rea på borstar & Bema sopredskap i webshopen.

Gäller t.o.m. 12/7 eller så långt lagret räcker.

Till kampanjvaror

Nytt borstmaterial – BIOLON®

REN SOPNING – Ur alla perspektiv!

Ett stråmaterial som dels är komposterbart och 100% biologiskt nedbrytningsbart och som dels är styvare än traditionella borstmaterial som polypropylen och nylon.

Biolon® är det senaste materialet inom borstteknik framtaget av vår största leverantör av borstmaterial, Weber bürstensysteme Gmbh.

I våra hav flyter det runt mer än 150 miljoner ton plast. Varje år ökar mängden plast med mellan 5 och 13 miljoner ton.  De flesta mikroplaster tar flera hundra år för naturen att bryta ner.  Mikroplast från maskinborstar är inget undantag. Fram tills nu. Mikroplastfragment (upp till 5 mm stora) från Biolon® bryts ner till minst 90% redan efter 6 månader

Biolon® är ett plastmaterial baserat på majsstärkelse och mjölksyra tillverkat från förnyelsebara råmaterial.  Det har dessutom andra egenskaper som t.ex. hög styvhet som gör det mycket lämpligt som stråmaterial i front- och sidoborstar till gatusopmaskiner.

Sweeptech AB har genom ett avtal med Weber bürstensysteme Gmbh exklusiv rätt att distribuera borstar av Biolon® på den svenska marknaden. Detta är något som vi är oerhört entusiastiska över och vi har redan börjat att bygga upp ett lager av de artiklar som finns tillgängliga med detta stråmaterial idag. Vi kommer även att samarbeta med Weber när det gäller utvärdering av nya artiklar och dimensioner för den svenska marknaden.

Ladda ner Flyer om Biolon® här.