Lagerrensning

Vår mest generösa kampanj någonsin!

Rea på borstar & Bema sopredskap i webshopen.

Gäller t.o.m. 12/7 eller så långt lagret räcker.

Till kampanjvaror

Hitta din kombination av borstringar i vårt digitala verktyg

Det finns en oändlig mängd olika tillverkare av sopvalsar och en mängd olika modeller, somliga mer kända än andra. Det är inte alltid så lätt att veta vilken borstring man ska ha till sin sopvals eller hur många man ska ha. Sweeptech har därför tagit fram ett nytt verktyg för att ge svar på detta: Sopvals-konfiguratorn! Följ stegen nedan så guidar vi dig rätt.

Vet du din modell eller vill du att vi ska guida dig?

Vet du vilken tillverkaren av er sopvals är och vilken modell ni har så väljer ni knappen "Jag känner min maskin" Vill ni istället ange måtten på er sopvals manuellt väljer ni knappen "Guida mig"

Valslängd

Ange sopvalsens arbetsbredd, d.v.s. den längd som ska täckas med borstringar. Anges i millimeter (mm).

Mät sopvalsens arbetsbredd, d.v.s. den längd som ska täckas med borstringar. Se bild.

faq_0_bild

Ja, på typskylten på sopredskapet eller i instruktionsboken.

faq_1_bild

Navdiameter

Ange invändig diameter på borstens nav. Anges i millimeter (mm).

Se bild.

faq_0_bild

Navstorlekar är standardiserade och följer för det mesta tumstorlekar. Navet på borsten är lite större än axeln/trumman den ska sitta på. Exempel: 5" nav = ca 125 mm. En borstring med 5-tumsnav benämns därför ofta som 125, 127, 128 eller 130 mm. Oavsett benämning passar alla lika bra.

faq_1_bild

Ev. i instruktionsboken eller i tekniska specifikationen från redskapstillverkaren. Tyvärr brukar inte tillverkarna vara så tydliga med denna info.

Ytterdiameter

Ange diameter på borsten när den är ny. Anges i millimeter (mm).

Se bild.

faq_0_bild

Ev. i instruktionsboken eller i tekniska specifikationen från tillverkaren. Kan anges som borstdiameter eller valsdiameter.

Tappar

Det är tapparna som förhindrar borstringarna från att snurra fritt på axeln. Det finns olika storlekar på tappar, olika antal tappar och olika placeringar på tapparna. På en del sopvalsar går det med vilka tappar som helst, men på en del MÅSTE DET VARA EXAKT RÄTT ANTAL, PLACERING OCH STORLEK.

Välj tappstorlek

Se bild

faq_0_bild

Se bild. Är spåret på på din sopvals mindre än 9 mm? - Välj "Mindre än 9 mm". Är spåret större än 9 mm? - "Välj 9mm eller större" Saknar din sopvals spår? -Välj "9mm eller större".

faq_1_bild
1
Maskin  
2
Modell  

Maskin & modell

Välj maskin och modell!

Leta efter en typskylt eller tillverkarskylt på sopredskapet.

faq_0_bild