Affärsidé

Sweeptechs affärsidé är att erbjuda produkter för gaturenhållning samt konstruktions- och tillverkningstjänster.

När det gäller reservdelar och produkter för gaturenhållning satsar vi på hög kvalitet där försäljning sker genom web-shop och via återförsäljare.

Konstruktionstjänster och tillverkningstjänster erbjuds som ett helhetskoncept från idé till färdig produkt till små företag och privatpersoner. Vi erbjuder om- och nykonstruktion, framtagning av produktionsunderlag, tillverkning av prototyper och mindre serier genom ett helhetskoncept och i nära samarbete med kunden.

Om Sweeptech

Företaget bildades i september 2004 av f.d. anställda på BEMAB AB i Mjölby. Till att börja med var man 3 delägare, men efter hand löstes två av delägarna ut och kvar blev Arne Andersson som fortsatte driva företaget själv. Till hjälp med ekonomin hade han under alla år Gunilla Nilsson, som tidigare var ekonomiansvarig på BEMAB.

SweepTech inriktade sig på att sälja reservdelar till BEMAB:s produkter, främst gatusopmaskiner, men utvecklade också några egna produkter, En Kantsopmaskin, en Klaffplog och en mindre Vikplog som passade på ATV och åkgräsklippare.

Efter 10 år i företaget har Arne gått i pension och från 1 november 2014 tas företaget över av Gunilla och hennes son Andreas Nilsson.

Gunilla har lång erfarenhet av ekonomiarbete och även av branschen då hon jobbat på BEMAB i 18 år och därefter skött ekonomin i SweepTech i 10 år.

Andreas har maskinteknisk utbildning och flera års erfarenhet av konstruktion och produktion.

 

Läs en kort artikel om Sweeptech, publicerad i Metro 2018-01-15

Läs en artikel om Sweeptech från Svensk Leverantörstidning nr. 1 2017.